Olika typer av racing

formul-1När det kommer till racing så finns det väldigt många olika typer av detta. Det finns flest varianter av racing på asfalterade banor, men det finns också många andra racingtyper så som isracing exempelvis. Man brukar också göra så att man skiljer på de tävlingar som finns för formelbilar och standardbilar.

Den allra vanligaste tävlingsformen för formelklassen är Formel 1, och detta är en oerhört välkänd klass som många också brukar se på TV. Vad som gör att denna är så populär att se på är för att det är så otroligt spännande att följa en sådan här tävling. Det går väldigt fort och i de flesta fallen så brukar det bara handla om några hundradelar mellan ekipagen. I och med att det är på detta sättet så har datalogging av loppen blivit väldigt viktigt eftersom att det annars kan bli väldigt svårt att avgöra vem som vinner.

En gren under de korta loppen som är mycket populär är grenen “Legends Racing”. Denna gren brukar dra till sig många olika åskådare eftersom att förarna här kör bilar som är gamla och ombyggda. Dels så handlar det givetvis om att man skall vara så snabb och skicklig som möjligt, men det handlar också om att ens bil skall vara snygg och unik för att man skall lyckas dra till sig åskådarnas uppmärksamhet runt om.

En annan typ av racing är Dragracing, och detta skulle man kunna säga är den allra dyraste grenen för specialbyggda fordon. Målet med denna gren är att man skall lyckas konstruera sin bil och använda sig av en motor till det att den blir så snabb som bara möjligt. Det brukar därför gå väldigt fort i denna gren och det kan vara en anledning till varför den är så populär.

Det finns SM-tävlingar både för formelklassen och standardklassen.

Det finns en typ av racing som kallas för långlopp, och denna innebär att man under många timmar kör samma bil men att man byter ut de olika förarna emellanåt. Däremot så brukar det vara så att de kortare loppen är populärast.