Fakta om Tiger Avon, Tiger Supercat, Tiger B6, Tiger R6

Tiger Avon

Avon-new-april-012Denna byggsatsbil kommer ifrån Tiger Racing, vilket är en tillverkare som började tillverka racerbilar år 1989. Tiger Avon kan man utrusta lite hur man vill och detta med många olika slags motorer. Motorer så som Ford OHC och Ford Zetec. Bilens kropp är gjord av glasfiber och den innehåller en oberoende fjädring. Denna modell var tidigare en modell vid namn Phoenix Automotive Avon Sprint, men Tiger Racing köpte denna och ändrade både chassi och fjädringen efter deras behov.

Tiger R6

Denna modell är en av Tiger Racings absoluta toppmodeller, och majoriteten av bilarna är skapta för att kunna köra normalt på väg. Däremot så har bilen en enorm prestanda och riktigt bra hantering, så om man gör en del säkerhetsuppgraderingar osv så kan den även användas på banan. Det är faktiskt så att den också är en mycket populär tävlingsbil.

Tiger B6

Denna racerbil är i grund och botten en Tiger R6 men har en del förändringar med chassi, samtidigt som den också är utrustad med en motorcykelmotor. Förutom motorn och transmissionen så är det mesta likadant som Tiger R6, men det finns också några yttre faktorer som skiljer de två modellerna åt. Bland annat så har Tiger R6 motorhuv i en annan slags skärning just för att motorcykelmotorns filter skall kunna rensas. Den har även en annan avgaskonfiguration och växellåda.

Vanligtvis så brukar man ha en motor som heter Suzuki GSXR 1000 till Tiger R6, men om man vill så kan man även montera på en del andra motorer.

Tiger Supercat

Denna bil kommer, som man hör på namnet, också ifrån Tiger Racing och är en slags utveckling utav deras modell Cat E1. Tiger Supercat utvecklades år 2006 och var en hel del uppgraderad från den föregående modellen. Bland annat så fick modellen ett större galler i noskonen och större cykelvingar fram. Denna modell såldes väldigt bra och man tror att den såldes i ungefär 860 satser av Tiger under 13 år.