Att bygga din egen sportbil!

build-your-own-sports-car-1024-x-768-31q26z9wuc4gjefo2pzmyyFör att bygga din egen bil så krävs egentligen inte så mycket. Det finns färdiga byggsatser att köpa, en motor och bildelar som köpts på skroten. Sedan är det bara att sätta igång. Fast det underlättar om det finns intresse och erfarenheter för ett sådant projekt.

Att köpa ett så kallat “kitcar set” av en klassisk sportbil för att sedan att sätt ihop allt där hemma i garaget, för den händiga är det inga problem.

En “kitcar” är en modell som skapats för att efterskapa en gammal klassisk bil. Ett sådant set kan ligga på runt 100 000 kronor och kan bli ett billigare alternativ till att köpa en begagnad klassisk bil.

Detta set kommer i färdiga delar och med instruktioner för att kunna sätta ihop och bygga en egen bil från scratch.

Något som krävs av den som bygger är att denna person har gott om tid och har en stor portion av tålamod. För det går ett flertal hundra timmar på att bygga ihop ett sådant projekt.

Efter dessa timmar som har lagts ner på att bygga sin egen bil och satt ihop alla delar, då finns det inget underbarare än när nyckeln vrids runt för första gången. Och höra ljudet av den mullrande motorn som studsar mellan garageväggarna. Eller känslan av att sätta sig bakom ratten för att för första gången känna och höra ljudet av bilens däck mot den svarta asfalten. Att bilen ligger fint i kurvorna och så vidare. Det blir rena rama nöjet att sätta sig bakom ratten helt enkelt.

Enda smolken i bägaren när det gäller ett sådan bygge av en bil är att det räknas som entusiastfordon enligt försäkringsvillkor. Vilket innebär till exempel att det inte går att köra till och från jobbet i den typen av bil.

Men vad gör det om man har byggt sin egen sportbil!